Hirdetés

A SiS célba vette a grafikus chipek piacát



|

Hirdetés

A társaság első próbálkozása, a SiS315 a tömegtermelés megkezdése előtt áll. Az új chip, amelyet a gyártó próbaképp ad ki, 150 nm-es eljárással készül, és az nVidia GeForce 2 MX200 processzorával egyező teljesítményre lesz képes, annál jóval alacsonyabb áron. Ha a chipnek sikere lesz, a társaság a csúcskategóriájú grafikus processzorok piacán is konkurenciát kíván állítani a piacvezető nVidia-nak és ATI-nak. A SiS tervének részeként egy fejlesztőközponttal egybeépített chipgyár is épülni fog, ahol a SiS315 utódai készülnek majd. A munkálatok július közepén kezdődnek Tajvan déli részén. A SiS315 chipre jelenleg a Chaintech, az ECS és az AOpen épít videókártyákat, de számos más cég is érdeklődik iránta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.