Hirdetés

A StorageTek új könyvtára a szalagos lesz



|

Hirdetés

A könyvtár nincs a különböző szalagformátumok szerint particionálva, ezt egy robot végzi el, amely „tudja”, hogy melyik formátumú kazettát emelje ki és tegye a meghajtóba. Todd Rief, a StorageTek üzemeltetési stratégiáért felelős igazgatója ezt így írja le: „A 9840/9940 esetében csak fölkapja a kazettát és beledobja a meghajtóba, mert a szalag ennyire robusztus. Az LTO kazettákkal sokkal finomabban bánik. A robotikát a különböző formátumhoz igazítottuk”. Valószínűleg egy SATA lemezes gyorstárolót vagy puffert is integrálnak a rendszerhez, amely virtuális szalagmeghajtót kínál lemezen - ami drámai módon felgyorsítja a biztonsági mentést, hiszen az lemez sebességen történik és nem szalagsebességen.




A közép kategóriás StreamLine a StorageTek újgenerációs szalagformátumát is támogatni fogja. Az első nemzedék - az NGN1 - 500 gigabájt natív kapacitásnál kezdődik és gyorsabb lesz, és többet tárol, mint az LTO3 formátum. Az NGN2 már terabájtos kazetta lesz, az ezt követő nemzedékek pedig megduplázzák a kapacitást és az adatsebességet. Az NGN4 tehát valószínűleg 1 gigabit/másodperces átviteli sebességet és 4-5 terabájt kapacitást ígérnek majd - 2010 körüli megjelenésük idején.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.