Hirdetés

A Sybase ingyenes Express adatbázist ad



|

Hirdetés

A Sybase ASE (Adaptive Server Enterprise) Express Edition for Linux ugyanazt a technológiát használja, mint a cég ASE relációs adatbázis-kezelő rendszere, amely az olyan vállalati adatbázis szoftverekkel versenyez, mint az Oracle, az IBM és a Microsoft adatbázis szoftvere. Az új ingyenes ASE Express Edition azonban csak egyetlen CPU-ra 2 gigabájt RAM-ra és 5 gigabájt tárolásra van korlátozva, és a cég webhelyéről letölthető.

David Jacobson, a cég adatbázis és eszköz marketing igazgatója elmondta, hogy az ingyenes verzióval olyan felhasználókat vesznek célba, akik később az ASE Small Business Edition-re vagy az Enterpreise Edition-re frissítenek. Az ingyenes verzióhoz támogatás is vásárolható, de ezt a felhasználónak nem kell megvennie. Bár a Sybase ASE megtalálható Windows, Linux és Unix verzióban, az ASE Express csak Linuxban jön ki, mert a cég itt lát keresletet. „Egyre többen térnek át Intel-alapú platformokra a Unix gépekről. A Mixcrosoftnak van belépő szintű terméke, de ahol Unixról Linuxra térnek át, ott van egy szakadék” - fogalmazott Jacobson.

Az elemzők dicsérik a Sybase termékeket megbízhatóságukért és teljesítményükért, de az ASE Express esetében túlságosan kicsinek tartják az 5 gigabájtos limitet, mert az ingyenes, nyílt forráskódú adatbázisokra épülő projektek átlagosan 10-20 gigabájt tárkapacitást igényelnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.