Hirdetés

A Symantec újabb céget vásárolt fel



|

Hirdetés

Hétfőn ugyanis bejelentették, hogy a cég 100 millió dollár készpénzért felvásárolta az On Technology nevű távoli PC felügyeleti (remote pc management) megoldásokat gyártó céget.

A Massachusetts-i székhelyű cég profiljához olyan termékek gyártása tartozik, amelyek lehetővé teszik a rendszergazdáknak, hogy a hálózaton át figyeljék és karbantartsák a rájuk bízott gépeket, szervereket és az egyéb mobil eszközöket. Az üzlet feltételei szerint a vásárló 4 dollárt fizet az On Technology minden egyes részvényéért. A Symantec arra akarja használni a felvásárolt technológiákat, hogy beépítse és ezzel fejlessze saját, cégbiztonsági és hálózati-karbantartó termékeit.

A Symantec állítása szerint a most birtokukba jutott eljárásokkal ügyfeleik a jövőben könnyebben fedezhetik fel és tömhetik be a hálózataikon keletkezett biztonsági réseket. Az ON felvásárlása ugyan nem alakítja át a Symantec cégbiztonsági üzletágát, viszont jobb versenyhelyzetbe hozza őket más nagyobb vetélytásakkal – mint pl. a Microsoft – szemben. Ugyanis úgy mint az On Technologies a Microsoft is gyárt olyan szoftvereket amelyek lehetővé teszik, hogy központilag irányítsák egy hálózaton belül a szoftverek telepítését és a különféle gépek és eszközök karbantartását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.