Hirdetés

A VIA alaplapgyártásba kezd



|

Hirdetés

A VIA Technologies gyártmányú alaplapok elsõként Kínában fognak megjelenni a piacon, és cseppet sem meglepõ módon az elsõ modellek a VIA P4X266 Intel Pentium 4-DDR chipkészletre épülnek majd. A VIA nem bíz semmit a véletlenre: ha mások az Intel haragjától tartva nem mernek P4X266-alapú megoldást gyártani, majd kiad ilyen platformot a társaság maga.

A VIA alaplapokat a társaság VIA Platform Solutions Division (VPSD) részlege fogja gyártani csakúgy, mint számos egyéb eszközt, beleértve a webpadokat, az asztali berendezéseket, illetve az új VIA Information PC-ket. A társaság az alaplapok gyártását egy szerzõdéses partner gyártósorain végzi majd, amelynek neve egyelõre nem ismert. Az elkészült alaplapokat a tajvani cég mind OEM számítógépgyártónak, mind rendszerintegrátoroknak és nagykereskedõknek kínálni fogja.

Az elsõként -Kínában- megjelent VIA alaplap a P147 nevet kapta, képességeiben pedig gyakorlatilag megegyezik a piacon kapható többi P4X266-alapú megoldással. Az új alaplap igen nagy jelentõséggel bír a VIA számára, mivel az Elitegroup Computer Systems-t (ECS) leszámítva a vezetõ cégek az Intel haragjától tartva nem adták ki VIA P4X266 alaplapjaikat. A másodvonalbeli alaplapgyártók, mint az Acorp és a Shuttle, természetesen boldogan ontják magukból a vitás P4X266-ot tartalmazó lapokat, és megpróbálnak minél nagyobb hasznot húzni a "nagyok" tétlenkedésébõl.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.