Hirdetés

A Via idén átlépi a 2 gigahertzes határt



|

Hirdetés

A cég ugyanakkor azt reméli, hogy processzor üzletága idén először végre nyereséges lesz.

A Via azt tervezi, hogy elkészíti kis fogyasztású C3, Eden és Antaur processzorcsaládjainak 2 GHz-es verzióit, melyek közül az elsők ez év második félévében kerülnek gyártásba, közölte Steven Lee, a Via beágyazott platform divíziójának feje. Jelenleg a Via leggyorsabb processzora 1,4 GHz-es fut, és a 130 nanométeres technológiával a szintén tajvani szerződéses gyártó TSMC-nél készül. A 2 GHz-es és annál magasabb órasebesség elérése érdekében a Via átviszi bizonyos processzorai gyártását a TSMC-től az IBM mikroelektronikai divíziójához viszi át, jelentette be Wenchi Chen, a Via elnök-vezérigazgatója. A gyorsabb lapkák a 90 nanométeres és SOI technológiával az IBM 300 mm-es East Fishkill-i üzemében készülnek majd, közölte Chen, aki hozzátette, hogy a TSMC folytatja a Via lapkakészleteinek és jelenlegi processzorainak gyártását, azonban az újgenerációs Esther processzorok már az IBM-nél készülnek a kék óriás SOI technológia területén megszerzett tapasztalatai miatt.

A 90 nanométeres gyártási technológia akár 30 százalékkal is növelni tudja a lapka teljesítményét, mivel gyorsabban jutnak keresztül az elektronikus jelek a chipen. A SOI technológia, amely csökkenti a lapka elektronikus szivárgását, szintén 25-30 százalékkal növeli a teljesítményt, miközben csökkenti a lapka áramfogyasztását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.