Hirdetés

A Winamp beépül a Windows ablakok feliratsorába



|

Hirdetés

Az AOL Time Warner közismert és igen népszerû Winamp médialejátszója a napokban egy olyan bõvítést kapott, amely segítségével a szoftver beépül a Windows programok ablakának címsorába. A lépés kétségtelenül teljesen eltér attól az irányvonaltól, amelyet a Microsoft megadott a külsõ szoftverfejlesztõknek a munkaasztallal kapcsolatban.

Az AOL Time Warner médialejátszója azonban nem az egyetlen, hasonló példaként szolgálhat a Yahoo esete is. Az új Yahoo Essentials ugyanis beépíti saját üzenetküldõ programját a Microsoft Internet Explorerbe, és az alapértelmezett keresõt is a Yahoora változtatja. A lépések célja egyértelmû, a szoftverfejlesztõk, illetve a rivális társaságok ellensúlyozni akarják a Microsoft monopól helyzetébõl adódó elõnyeit.

A Winamp plug-in kiegészítõ tesztverziója nyomógombokat és kijelzõket épít a Windows munkaasztal alkalmazásainak fenntartott területeire. A vezérlõgombokkal lehetõség nyílik leállítani, illetve elindítani a lejátszást, valamint váltani a lejátszási listán szereplõ zeneszámok között. A vezérlõelemek mindig az aktív alkalmazás ablakán jelennek meg, legyen az egy e-mail program, vagy akár a Windows Media Player, amely utóbbi a Winamp riválisa.

Brennan Underwood, az AOL Time Warner Nullsoft divíziójának egyik vezetõ szoftverfejlesztõje elmondta, hogy a társaság nem vett részt a plug-in fejlesztésében. - Nem mi, vagyis nem a Nullsoft írta a plug-int - jegyezte meg Underwood egy e-mail üzenetben. - Ez egy különálló fejlesztés, amelyrõl nekünk nem volt tudomásunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.