Hirdetés

A Windows 7 révén növekszik az IE9



|

Nem áll annyira jól, de nő az Internet Explorer nézettsége. Sajnos az IE6 még mindig tényező.

Hirdetés

Lassan 2011 végére érünk, meg is jelent az év utolsó böngésző statisztikája, melyben messze nem nyertes az Internet Explorer. Ugyanakkor lassú de folyamatos térnyerése figyelhető meg, leginkább a Windows 7-nek köszönhetően - amúgy is ez alapvetően az egyetlen platform, melyen az IE9 használható.

 

Az évet nagy vonalakban nézve egyáltalán nem az Internet Explorer éve volt, mintegy 10 százalékot vesztett a Microsoft böngészőcsaládja. Ezzel szemben a Google Chrome már 7 százalékot nyert ez évben és egyes mérések szerint már meg is előzte a Firefox-ot.

 

 

 

 

Persze még így sem kell aggódnia a Microsoftnak, egyrészt, mert az IE9 Windows 7 alatt veri a többieket, még akkor is, ha a Firefox minden verziójával vagy a Chrome minden verziójával kell szembenéznie - egyedül az IE8 előzi meg. Másrészt pedig a Microsoft hosszú távú stratégiát követ, lassú, de folyamatos térnyeréssel. Az IE8 ugyan vesztett 7,43 százalékot, de az IE9 9,73-at nyert, ami így 2,3 százalékos előre lépés a böngésző aktuális verziójának javára.

 

Természetesen örül a cég az idejétmúlt verziók térvesztésének, de még így sem bírja eltemetni az IE6-ot, mely ugyan 3,6 százalékot vesztett népszerűségéből ebben az évben, még mindig erőteljes tényező. Másrészt a szoftveróriás hiába is remélne térnyerést az IE6 leváltásából, az ősböngészőt régi operációs rendszereken (jellemzően Windows XP) használják, ahol nem lehet IE9-re váltani. Rendszerint nem az IE8, hanem a Firefox vagy a Chrome lesz ilyenkor a kedvezményezett.

 

 

 

 

Az idő, a tendencia a Microsoftnak dolgozik, ami még erősödheti is, ha figyelembe vesszük a Windows 8 és az alatta rendszeresítendő IE10 közeledtét. No és ha a Windows 8 lesz akkora durranás, mint a Windows 7 és nem egy korszak végét jelző mérföldkőként emlékszünk majd rá.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.