Hirdetés

Adataink a szemétben hevernek



|

Hirdetés

Minden 10 háztartásból 1 kidobott hitelkártya adatokat (szám, lejárai idő, aláírás) tartalmazó papírt. Ennyi pontosan elég ahhoz, hogy valaki lerabolja a család számláját. A „kukázás”, amikor a csalók a háztartási hulladék átvizsgálásából próbálnak személyes adatokhoz jutni, hihetelen mértékben terjed, figyelmeztetett a jelentés.




A csalók akár 5 fontot is kifizetnek a kukásoknak egy-egy banki számlakivonatért vagy közmű számláért! Tavaly 70 ezer embert károsítottak meg. De nem csak a háztartásoknak kell jobban odafigyelniük arra, mit dobnak szemétbe. A cégek is rengeteg személyes és pénzügyi adatot kidobnak, mind magukról, mind ügyfeleikről.

Néhány ijesztő példa: egy jelzálog bank kidobta az összes visszautasított hitelkérelmet, rajtuk ügyfelei részletes pénzügyi adataival. Egy színházi ügynök szemetében pedig hírességek nevét, címét és telefonszámát találták meg. De a legmegdöbbentőbb egy camdeni utazási iroda volt, amely ügyfeleinek útleveléről készített fénymásolatait dobta ki a szemétbe.



A vizsgálat összességében azt találta, hogy a cégek 44 százaléka dob ki számlákat, 21 százaléka ügyfél adatokat és 32 százaléka hivatalos dokumentumokat anélkül, hogy kísérletet tenne a megsemmisítésükre! Mint azt a magyarországon megjelent Kevin Mitnick könyvben is (The Art of Deception - A megtévesztés művészete) olvashattuk, a kukázás világszerte közkedvelt és sikeres módszere az adattolvajoknak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.