Hirdetés

Adathalászok miatt zárt be az MKB Netbankja



|

Sokan dőltek be az új támadásnak.

Hirdetés

A módszer a szokásos: a bank ügyfelei emailt kaptak, melyben a link egy, az MKB honlapjára igen hasonlító oldalra mutatott, így próbálták meg az ügyfelekből a telefonos-, és netbankos hozzáféréseiket kicsalni.

 

Úgy látszik, az áldozatok száma nem is kevés - jelenleg ugyanis elérhetetlen az MKB „NETBANKÁR" szolgáltatása, csak egy közleményt olvashatunk arról, hogy történt egy ilyen támadás, illetve a szokásos jótanácsok - ne kattintsunk linkekre, a bank nem kér telefonon, vagy emailben bizalmas információkat, és a többi.

 

Bár a PC World Online olvasói valószínűleg tisztában vannak azzal, mit tehetnek a világhálón, és mit nem, álljanak itt a szokásos figyelmeztetések:

 

NINCS olyan bank, mely telefonon, vagy emailben kérne bizalmas, vagy azonosító adatokat. Ha ilyen felkérést kapunk, töröljük, illetve értesítsük a bankot, hogy számítsanak az adathalászatra.

 

Soha ne kattintsunk emailben érkezett linkre, hogy bankunkat elérjük. Mindig kézzel gépeljük be a címet. Figyeljünk, hogy https protokollal történik-e a kommunikáció, vagy csak sima http-vel.

 

Használjunk spamszűrőt, vírusirtót, tűzfalat. Ügyesen.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.