Hirdetés

Adatokat loptak a Kickstartertől



|

Banki információk szerencsére nem kerültek ki a betörés során.

Hirdetés

Tegnap délután rendkívül kellemetlen bejelentés megtételére kényszerültek a Kickstarter közösségi finanszírozó webhely üzemeltetői, a beszámolójuk szerint ugyanis csütörtökön bűnüldöző szervek arról tájékoztatták őket, hogy valaki  hozzáfért a felhasználói adatbázisukhoz. Banki információk szerencsére nem szivárogtak ki, a tolvajok felhasználói neveket, e-mail címeket, postacímeket, telefonszámokat és titkosított jelszavakat zsákmányoltak.

Hirdetés


Sajnos a részletek egyelőre nem ismertek: nem csak hogy az érintett felhasználók száma tisztázatlan, de még azt sem tudni, hogy egyáltalán mikor történt az incidens. Mindenesetre annyira feltehetően nem lehet friss a malőr, ha a hatóságok hívták fel rá az üzemeltetők figyelmét.


A tájékoztatás alapján mostanra sikerült befoltozni a támadók által kihasznált sebezhetőségeket, ám a Kickstarter minden felhasználóját a jelszavának megváltoztatására kér. Ezen felül az üzemeltetők sejthetően elnézést kérnek a kellemetlenségekért, számukra is elképesztően frusztráló az incidens: ígéretük szerint mindent megtesznek a biztonság növelése érdekében, továbbá együttműködnek a bűnüldöző szervekkel a hackerek kézre kerítése érdekében.


(Forrás: The Verge, Kickstarter)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.