Hirdetés

Adobe InDesign CS CE



|

Hirdetés

A 2002-ben megszületett kettes után idén újabb verzió látott napvilágot, immár a CS család tagjaként. Mi a kelet-európai (CE) változatot vizsgáltuk meg részletesebben.




Talán egyetlen olyan területe van a számítógépes nyomdai előkészítésnek, ahol az Adobe termékei nem számítanak piacvezetőnek, ez pedig a QuarkXPress által uralt kiadványszerkesztés. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy pár évig az Adobe egyszerre két programmal is igyekezett a nagy vetélytársat leszorítani a trónról: az egyik az Aldustól anno megszerzett PageMaker (a cég másik híres programja, a FreeHand a Macromediánál landolt), a másik az InDesign.

Úgy tűnik, az InDesign CS verziójának megjelenésével az Adobe már elég erősnek érzi saját gyermekét ahhoz, hogy egyedül küldhesse ringbe a nagy vetélytárs ellen. Ez pedig szép lassan a PageMaker halálához vezet: a cég bejelentette, hogy nem készít belőle újabb változatot, de kárpótlásul kiad egy speciális InDesign-verziót, kifejezetten a PageMaker-használók számára, a megszokott billentyűkombinációkkal és eszköztárakkal.

A teljes cikk a 2004. áprilisi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.