Hirdetés

Agresszív PlayStation 2 árcsökkentés várható



|

Hirdetés

Ezekből kiderült, hogy a Sony jelentősen csökkenteni kívánja PlayStation 2 játékgépük árát: a konzolok árcimkéjén az összeg 149 dollárról 99-re csökken.

Amerikában és Európában eddig összesen 51 millió darabot adtak el a Sony vitathatatlanul legsikeresebb konzoljából, a PS2-ből. Ezt követi a Microsoft féle Xbox 18 millióval, míg a harmadik helyen a Nintendo GameCube áll alig több mint 13 millióval.

A Microsoft már korábban bejelentette, hogy első generációs konzoljának árát csökkenteni fogja az Xbox 360 megjelenése idején. A Sony ugyanerre készül, csak hogy még jobban megnehezítse konkurense dolgát.

A WMS előrejelzései szerint idén az európai és amerikai régióban együttvéve nagyjából 12,2 millió PS2, és 5,1 millió darab Xbox megvásárlására lehet számítani. Mintegy 2,7 millió GameCube-ra van még potenciális kereslet, és ami ugyanezt az időszakot illeti (vagyis a konzol megjelenésétől idén év végéig) 2,5 millió Xbox 360 fogy majd. A tavalyihoz képest ötmillióval magasabb, s így 40 millióra növekedett idei konzoleladások egyértelműen az új generáció megjelenésének tudhatók majd be, persze ez még szintén csak előrejelzés.

Az elemzés kiterjed továbbá arra is, hogy az Xbox 360-hoz az első két hónapban átlagosan kettő, azt követően három játékot vásárolnak majd. Ugyanezeket az adatokat mutatták ki a Nintendo Revolution és a PlayStation 3 megjelenésére is. A 2,5 milliós idei várható Xbox 360 keresletből 1:1,5 arányban osztozik Amerika, illetve Európa.

A híresztelések szerint augusztus közepén kezdte meg a Microsoft az új konzol előállítását, és hetente 100 ezer darabot sikerül összeszerelniük, ami év végére a másfélszeresére emelkedik, s így valószínűleg ki tudják majd elégíteni a felmerülő igényeket. Az idén várható, az Xbox 360 eladásaiból származó árbevétel megközelítőleg 380 millió dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.