Hirdetés

Akadozik az Intel szekere, de nem kell még temetni



|

Az Intel második negyedéves pénzügyi eredményei érezhető csökkenést mutatnak.

Hirdetés

Nyilvánosságra hozta 2015. második negyedévi pénzügyi jelentését az Intel. Brian Krzanich elmondása szerint a vállalati struktúra némileg átalakult, más területekre koncentrálnak, a továbbra is gyengélkedő PC szegmens helyett az IoT, a memóriachipek és az adatközpontok termelték a profit majd 70 százalékát. A negyedév két nyertese a 3,9 milliárd dolláros árbevételével 10% növekedést produkáló Data Center Group, de jól teljesített az 599 milliót és plusz 4 százalékot hozó Internet of Things is.

 

Hirdetés

 

A teljes bevétel 57 százalékát, 7,5 milliárd dollárt termelő Client Computing Group 14 százaléknyi visszaesést produkált, a Software and Services részleg pedig 3%-os csökkenéssel 559 milliót ért el. Az Intel második negyedévi teljes árbevétele ezzel összesen 13,2 milliárd dollár lett, ebből 2,9 milliárd a működésből származó bevétel és 2,7 milliárd a profit. Mindhárom érték visszaesést mutat a tavalyi év hasonló időszakához képest, a második kategória 25%-os mélyrepülést mutatott be. A részvényenkénti nyereség nem változott, továbbra is 55 cent maradt.

 

 

2015 második negyedévének legfontosabb eredménye az Atom x3 SoFIA alapú eszközök megjelenése volt az Egyesült Államokban és Ázsiában. Elstartolt az Intel Compute Stick, ami bármilyen HDMI-s eszközből számítógépet csinál és bemutatták a konferenciatermeket modernizáló Unite-ot is. A vállalat 14,3 milliárd dollár körüli árbevételt prognosztizál a harmadik negyedévre, ennek részesei lehetnek az új Skylake processzorok is

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.