Hirdetés

Amerikai kémügynökség működik Bécs szívében



|

A helyi adatforgalom 70 százalékát gyűjtik be egy gyanús villában.

Hirdetés

Az osztrákok egyre jobban aggódnak az adataik biztonsága miatt, miután a legújabb jelentések szerint az NSA megfigyelőállomást üzemeltet egy bécsi villában. A szóban forgó villa állítólag az amerikai kémügynökség központja Ausztriában, és tulajdonképpen mindent igyekeznek ide begyűjteni. 

Hirdetés

A The Format magazin forrásai azt is tudni vélik, hogy a helyi adatforgalom és telekommunikáció több mint 70 százaléka halad keresztül ezen a megfigyelőponton. Az Associated Press jelentéséből kiderült, hogy Amerika gyorsan cáfolta a híreket, és azóta is tagadja a teljes történetet. Az épület állítólag csak egy nyílt forráskódú központ, ami a médiában és az interneten elérhető információk szabad áramlását igyekszik segíteni. Hasonló központokat működtet máshol is a CIA, mondták. 

Az osztrákok természetesen egyáltalán nem örülnek annak, hogy kémszervezet működik Bécsben. Nem nyerte el a helyi hatóságok tetszését sem, amikor több osztrák parlamenti politikus is biztos forrásra hivatkozva állította, valóban az NSA központjáról van szó, a kormány pedig titokban együttműködik Amerikával. A tüntetők tovább mentek, szerintük a kormány külföldi kémszolgálattal való együttműködését börtönnel kellene büntetni, főleg, hogy a villát a rendőrséggel védetik annak lelepleződése óta. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.