Hirdetés

Anthrax-ot találtak a Microsoft irodájában



|

Hirdetés

A hírt a közelmúltban megerõsítették a nevadai egészségügyi szakértõk is. Az elsõsorban belélegzés esetén rendkívül veszélyes, igen gyakran halálos megbetegedést okozó baktériumot három egymást követõ vizsgálatból kettõ esetén kimutatták a szóbanforgó malájziai küldeményen. Jelenleg nem lehet pontosan tudni, hogy a Microsoft nevadai részlegének címzett borítékon az anthrax megbetegedést okozó baktériuma, vagy esetleg oltóanyagból származó ártalmatlan tenyészet volt-e, mondta Kenny Guinn, Nevada állam kormányzója.

A levélen talált anthrax baktériumtenyészetet az illetékes hatóságok elküldték az atlantai Járványügyi Központba, ahol további, részletes vizsgáltanak vetik alá azt. A gyanús, pornográf újságképeket tartalmazó levélre a szoftveróriás Microsoft Reno-i irodájának alkalmazottjai hívták fel a rendfenntartó szervek figyelmét. A pornóképeken jól megfigyelhetõ volt valamiféle nedvesség nyoma, amely feltehetõen a baktérium forrása lehetett.

A Microsoft szóvivõje elmondta, hogy a szoftveróriás Reno-i alkalmazottjait egyészségügyi vizsgálatnak vetik alá, hogy az esetleges fertõzéseket felderítsék. Az eredmények a napokban várhatók. A Reno-i Microsoft irodában mintegy 75 alkalmazott dolgozik, közülük néhányan kerültek kapcsolatba a baktériummal.

A napokban sajnos egyre több olyan esetrõl lehetett hallani, hogy bizonyos amerikai hivatalokban lépfenével fertõzött küldeményekre bukkantak. Egyre biztosabb, hogy e fertõzött levelek kapcsolatban állnak a terroristavezér Oszama bin Ladennel, illetve terrorszervezetével, az Al-Kaida-val. A fertõzéseknek ezidáig egy halálos áldozata van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.