Hirdetés

Apple Cube: élet a halál után?



|

Hirdetés

A húszcentiméteres oldalméretekkel rendelkező kockaformájú Apple számítógépből rövid életciklusa alatt mindig túlkínálat volt, ám miután az Apple Computer cég képviselői július 3-án bejelentették, hogy leállítják a Cube gyártását, a sokak által leginkább csak az érdekes jelzővel titulált számítógép szinte pillanatok alatt eltűnt a boltok polcairól. Az Apple a bejelentéssel egyidőben levette a Cube-ot az online árlistájáról, és a cég virginiai boltjában a bejelentést követően két nappal már egyetlen Cube sem volt raktáron. Az Egyesült Államok egyéb térségeiben található Apple kereskedők is hasonló jelenségről számoltak be, vagyis hogy a felhasználók a szomorú bejelentést követően szinte pillanatok alatt felvásárolták az utolsó Cube-okat.

Az Apple Cube számítógépek forgalmazását a disztribútorok egyébként már a bejelentést megelőzően másfél hónappal felfüggesztették, hiszen a cég ezen modellje rendkívül népszerűtlen volt a felhasználók körében, melynek következtében relatíve nagyon kevés Cube-ot adtak el világszerte. Jelenleg már csak nagyon kevés helyen lehet hozzájutni a Cube-hoz, a kaliforniai Glendaleben szerda reggel még volt pár darab belőle, és elképzelhető, hogy néhány kisebb kereskedőnél is megbújik még egy-két darab. Sok fanatikus rajongó azonnal az eBayhez fordult, hátha ott talál még Cube-ot, hiszen az eBay-en sokszor a hivatalosan már nem is gyártott hardverek is feltűnnek.

"Egyáltalán nem terveztem, hogy ilyen gyorsan Cube-ot fogok venni, azonban amikor hivatalosan is bejelentették, hogy felhagynak a Cube gyártásával és forgalmazásával, elhatároztam, hogy amíg még van rá némi esélyem, be kell szerezzek egy ilyen számítógépet" - mondta Derek Irwin, egy Naples-ban élő rendszeradminisztáror és programozó, akinek az eBay-en keresztül sikerült vásárolnia egyet az utolsó Cube-okból.

A Cube után jelenleg tapasztalható óriási érdeklődés erős kontrasztban van azzal, hogy a Cube tízhónapos életciklusa alatt szinte végig nagyon kedvezőtlen volt a fogadtatása. A Cube külalakja elég meglepő volt, és sokan túlzottnak találták a Cube-ért kért 1799 dolláros árat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.