Hirdetés

Asztalunkon fütyül a szél



|

Hirdetés

A Whistler, azaz forgószél, vagy tán inkább tornádó névre keresztelt operációs rendszer viharos sikereit (ha lesznek) az alapozhatja meg, hogy a tervező és fejlesztő munka a visszacsatolások sorozatán keresztül jut el a végső változat kialakításához.Az első bétaverzió tanulmányozása után elsősorban a fejlesztésben járta szakemberektől várnak visszajelzéseket, akik hozzásegíthetik a Microsoftot, hogy a legmagasabb fokú kompatibilitást érhessék el a különböző szoftver applikációkkal és hardver eszközökkel. Több mint 20 ezer fejlesztő kapta meg a béta verziót a Microsoft Developer Network segítségével, s a kompatibilitási és teljesítmény tesztek azonnal megindultak.

Az első jelezések szerint a Whistler "egyben van". A részletek és a finomságok azonban majd csak eztán derülnek ki róla. A legjelentősebb különbségek ez előző Windows generációhoz képest a következők: új kishálózati jellemzői vannak, sokkal simább és magasabb fokú integráció valósul meg az operációs rendszer és az Internet Explorer között, hatékonyabb felhasználói csatolót és új digitális médiakezelési képességeket kapott. Az új operációs rendszerben nem különül el az otthoni és a céges felhasználására szánt változat, hanem egységes kódbázison működik a szoftver. A másik fontos új vonás, hogy az Intel 64 bites Itanium rendszerének lehetőségeit kihasználva a Whistler lesz az első 64 bites Windows változat. A két cég igen szoros együttműködésben hozza létre a 64 bites technológiát, hogy már a fejlesztés során is minél kevesebb illeszkedési zavar léphessen fel az Itanium chip és az operációs rendszer között. Az egyik legnehezebb kérdés a kompatibilitás megoldása, amikor a Whistleren a 32 bites applikációk futnak. A kompatibilitáshoz szükséges környezet természetesen adott, hiszen a Whistler rajta nyugszik mind a Windows 98, mind a Windows NT kódokon.

Ha minden jól megy, akkor az új operációs rendszert 2001 közepén mutatják be a nagyközönségnek. Hogy mibe fog kerülni, arról ma még semmiféle hír nem látott napvilágot. Az viszont biztos, hogy a hagyományoknak megfelelően a szoftver desktop és a szerver változatait külön-külön jelentetik meg, s az asztali változat lép előbb a színre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.