Hirdetés

Átadták az idei InnoMax Díjakat|

Jeltolmács-szolgáltatás, testbeszéd-elemző app és a csellengő gyerekek felkutatását segítő rendszer - többek ezek szerepelnek a nyertesek között.

Hirdetés

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az idei Invitel InnoMax Díjra. Az Invitel szolgáltatásaira épülő vállalati fejlesztésekben ifőszerepet kaptak az informatikai felhőt és az okoseszközöket összekapcsoló megoldások. Az Invitel immár civil szervezeteket is támogat a díjjal: a vállalat egy, az eltűnt gyermekek felkutatását segítő informatikai rendszer kifejlesztéséhez nyújt segítséget. A díjakat csütörtökön, az InnoMax Gála keretében adták át. A zsűri tagjai között Erős Antónia híradós műsorvezető és Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója is szerepelt.

„Öt év alatt igazi innovációs seregszemlévé nőtte ki magát az Invitel InnoMax Díj. Idén rekord mennyiségű, 114 pályázat érkezett. Jó látni, hogy valami olyat hoztunk létre, aminek van értelme, amit szeretnek, és amihez szívesen csatlakoznak üzleti partnereink, ügyfeleink, fiatalok és civilek egyaránt. Külön öröm, hogy az újonnan alapított non-profit díj is nagyon népszerűnek bizonyult, hiszen több mint 30 értékes pályázat érkezett, jellemzően a karitatív és fenntartható fejlődés témakörében” – mondta el Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

InnoMax vállalati kategória győztesei

A klasszikus vállalati InnoMax Díjra méretüktől függően három kategóriában pályázhattak a vállalkozások és intézmények. A legjobbak Invitel szolgáltatásokat nyertek 300-, 500 ezer és 1 millió forint értékben, amelyhez egymillió forintos médiacsomag is járt. „A fejlesztések döntő többsége idén a felhőről és az okoseszközökről szól. A legjobb pályaművek valamilyen meglévő problémára adnak az eddigieknél hatékonyabb választ” – mondta el Gerlei Gyöngyvér, az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, a zsűri elnöke.

 

A kisvállalatok között, az 5-19 fős vállalati kategóriában az E.N.S. Informatikai és Rendszerintegrációs Zrt. nyert. Pályázatuk címe: „Akár tranzakcionális, akár marketing e-mail, a lényeg, hogy az SMTP.hu-val biztosan célba ér!”. A sikeres magyar kisvállalat nem először pályázott, a tavalyi évben is dobogós volt. Fejlesztésük áttörést hozhat az online marketingpiacon, elkerülhetővé teszi például, hogy egy-egy nagyobb – akár több milliós címlistára küldött – e-hírlevél kampány esetén spam listára kerüljön a kiküldő szervere. A szolgáltatást tavaly vezették be, és egy év alatt több mint 500%-os növekedést értek el a szegmensben.

A kategória második helyezettje a Corwell Kft. lett a „Hangvezérelt raktárkezelés” című pályázatával. Az innovatív megoldás lényegesen egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a raktárkezelési munkafolyamatokat.

A harmadik helyet az iSolutions Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ”Üzleti igények és informatika kapcsolatának újraértelmezése a hazai KKV szektorban” című pályázata nyerte el. A fejlesztés révén az informatikai cégek testreszabott megoldásokat kínálhatnak a z ügyfeleiknek.

A közepes méretű cégek, 20-69 fős vállalati kategóriájának győztese a DLM Solutions Kft. lett, egy testbeszéd-elemző, értékesítést támogató rendszerrel. Az alkalmazás az értékesítővel szemben ülő fél viselkedésének, testbeszédének üzeneteit segít lefordítani és értelmezni. Az okostelefonokon futó program segítségével a felhasználó számos plusz információhoz juthat egy tárgyaláson.

A kategória második helyezettje a Hibridlevél Kft./Milpress Kft. lett ”Hibridlevél, postai levélküldés számítógépről” c. pályaművével, amely egy komplex, internet-alapú rendszer segítségével teszi lényegesen egyszerűbbé és hatékonyabbá a mindennapi postai ügymenetet.

Hirdetés

A harmadik helyen az i-Cell Mobilsoft Zrt. végzett „A megtett úttal arányos (HU-GO) Elektronikus Útdíjszedési Rendszer” című pályázatával, amely a megtett úttal arányos útdíj megfizetésének korszerű informatikai megoldását adja.

A nagyvállalati kategóriában, a 70 fő feletti munkatársat foglalkoztató cégek között a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) nyerte el az első díjat „Jeltolmács” szolgáltatásával. Ma Magyarországon 60 ezer siket és 300 ezer valamilyen halláskárosodással bíró, azaz nagyothalló ember él. Az ő hétköznapjaikat könnyíti meg a fejlesztés, amelynek informatikai hátterét az Invitel biztosította. Egy rendkívül rugalmasan működő, komplex videotolmács-szolgáltatásról van szó, amely táblagépen és okostelefonon is segít a kommunikációs nehézségek leküzdésében. A megoldás lényege, hogy egy jeltolmács távolról, egy tolmácsközpontban ülve, videohíváson keresztül közvetít, a halló és nem halló felek között.

A nagyvállalati kategória második helyezettje a Bonafarm Zrt. lett a Bonafarm Adminisztrációs Központ Számlakezelő és számlaiktató rendszerrel, amely a cégcsoport tagvállalatai szállítói számláinak egységes, központi kezelését és adminisztrálását teszi lehetővé.

A harmadik helyezést a Díjbeszedő Holding Zrt. érte el „iCsekk Mobilfizetés – számlafizetés mobiltelefonnal, bankkártya terhére, egyszerűen” című pályázatával. A társaság megoldásának segítségével a fogyasztók készpénzkímélő módon, kényelmesen, elektronikus úton fizethetik ki a számláikat.

Civil kategória

Az idei év egyik újdonsága az volt, hogy immár civil szervezetek is pályázhattak a díjra. A non-profit szervezetek a vállalatokkal ellentétben nem csak megvalósult fejlesztésekkel, hanem projektötletekkel is pályázhattak a díjra. A számos, jellemzően karitatív-, szociális, vagy a környezetvédelem területén tevékenykedő szervezet közül a zsűri a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány pályázatát ítélte a legjobbnak. Magyarországon 14-15 ezer gyermek eltűnését jelentik be évente. Az alapítvány 2008 óta egy napi 24 órában hívható, ingyenes számon fogadja a csellengő gyermekek hozzátartozóinak bejelentéseit, és igyekszik segíteni felkutatásukban.

 

Pályázatukkal egy online tudásbázist szeretnének létrehozni – egy speciális keresőmodult – amelyet az ORFK-val közös szakmai együttműködésben fejlesztenének és használnának. Így tennék hatékonyabbá és sikeresebbé a gyermekek utáni kutatást. Ennek az informatikai rendszernek a létrejöttéhez nyújt segítséget az Invitel.

Ebben a kategóriában közönségdíjat is osztottak. Az Invitel Facebook-oldalának látogatói a Studium Generale Alapítvány „Ingyenes érettségi felkészítő tábor” című pályázatára szavaztak a legtöbben, közel ötszázan. A tervezett fejlesztés révén az Alapítvány érettségi-felkészítés terén kifejtett úttörő munkája válhat lényegesen hatékonyabbá, különösen a hátrányos helyzetű régiók fiataljai számára.

InnoApps Díj

A fiatal programozók és alkalmazásfejlesztők versenyében két kategóriában lehetett pályázni: a komolyabb, munkához, tanuláshoz kötődő alkalmazásokkal a Ne Szórakozz! kategóriában lehetett nevezni. A könnyedebb témájú, a szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó fejlesztésekkel a Szórakozz! kategóriában indulhattak a pályázók.

Előbbiben a zsűri döntése alapján a győztes Cipak Levente lett „e-motion avagy a GPS-es tehénpásztor” című fejlesztésével. A fejlesztő a szarvasmarhák legeltetésének nyomon követésére hozta létre az alkalmazást, amelynek segítségével akár okostelefonon is ellenőrizhető, merre kószál az elveszett jószág.

 

A Szórakozz! kategória győztesét az Invitel Facebook-oldalán választhatták ki a rajongók. A szavazás igazi tömegmozgalommá vált: az első helyezett pályaműres több mint ezerkétszáz szavazat érkezett. A legnépszerűbbnek Kovács Viktor „Vitamin” elnevezésű játéka bizonyult, amely a logikát, memóriát és problémamegoldó készséget előtérbe helyezve kínál izgalmas és tartalmas szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Mindkét kategória győztese kétszázezer forint értékű vásárlási utalványt és egy táblagépet nyert.

Graphisoft Különdíj

Az Invitel InnoMax Díjhoz kapcsolódóan a Graphisoft Park különdíjjal jutalmazta a NERD Developments Kft.-t „TaxiDriver integrált taxivállalat irányítási rendszer” című pályázatáért. A díjat – 1 évre szóló irodabérletet – az esemény részeként Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke adta át a társaság képviselőjének.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.