Hirdetés

Átalakul a VPSD kínálata



|

Hirdetés

2001. Október tizenötödikén jelentette be a VIA, hogy beindítja saját alaplap üzletágát. Az ok egyértelmű: Az Intel perbe fogta a legnagyobb tajvani alaplapi lapkakészlet gyártót és azzal vádolta, hogy az jogtalanul gyárt chipseteket Pentium4-es processzoraihoz. Az alaplapgyártók zöme – egyesek szerint az Intel nyomására – nem készít bizonytalan jogi alapú chipsetekre épülő termékeket. Így a VIA úgy dönt, hogy saját márkaneve alatt hoz forgalomba termékeket.

Mint arról a PC World oldalain már beszámoltunk, a VIA és az Intel a közelmúltban peren kívül megegyezett. A VIA ezért úgy döntött, hogy átalakítja a VPSD profilját. A kínálatból törlik a P4-es processzorhoz való alaplapokat és csak a Mini-ITX termékeket viszi tovább.

Hogy a döntés milyen váratlanul született, mi sem bizonyítja jobban, hogy a VPSD oldalán olvasható közlemény külön kitér arra, hogy a partnerek által már feladott rendeléseket „egy a VIA nagyra becsült partnerei közül kikerülő cég” fogja teljesíteni. (Jó eséllyel egy azok közül a gyártók közül, akiknek a gyáraiban eddig is készítették a VPSD alaplapokat.) A végfelhasználókat nem éri kár, lévén a terméktámogatást továbbra is ellátja a VPSD.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.