Hirdetés

ATi chipkészlet a kapuban



|

Hirdetés

A várakozások szerint egyszerre két készletet is bemutat a kanadai cég, más-més piaci szegmenset megcélozva. Az A3 és A4 kódnévvel megjelenő típusok közül az A3 az Intel Pentium III és az AMD Athlon processzorait támogatja majd, míg az A4 kizárólag a Pentium 4 processzorokhoz készül. A készlet nyilvánvalóan az nVIDIA-féle nForce konkurense kíván lenni. A tervek szerint integrált Radeon 7000 grafikus rendszert fog tartalmazni, de egyes pletykák Radeon 7500-ról szólnak. 4-64 MB rendszer memóriát foglalhatunk le számukra, de szerencsére külső videokártyát is csatlakoztathatunk, 4x AGP csatolón keresztül. Megoszlanak a vélemények azügyben, hogy milyen memória modulok kerülnek támogatásra. Biztosnak látszik a DDR 200/266, de egyes vélemények szerint a DDR 333 sem elképzelhetetlen… Miután az ATi a northbridge chipjét hagyományos módon csatlakoztatja, ezért elvileg többféle southbridge chip is elképzelhető mellé. Várhatóan elsősorban Ali déli kaput ajánlanak mellé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.