Hirdetés

ATI Radeon 9700



|

Hirdetés


Radeon 9700


A két cég versenyében hosszú ideig nagy fölénnyel vezetett az nVidia, majd ez az előny minimálisra csökkent a Radeon 8500 és a GeForce4 esetén, végül az ATI az R300-al megszerezte a piacvezető szerepet.

Az R300 110 millió tranzisztort tartalmaz, 0.15 micron-os gyártási technológiával készül és teljes DX9 Pixel és Vertex Shader támogatással rendelkezik. A bonyolult szerkezeti felépítés ellenére a GPU működési frekvenciája 300Mhz fölött van. A mai grafikus vezérlők erősen memória-sávszélesség korlátozottak, ezért az ATI 256bit szélességű 300Mhz-en működő DDR memóriamodulokat használ a megfelelő teljesítmény biztosításához.


R300 architektúra


A számítógép többi egységével való kommunikációt a 8x AGP felület biztosítja. Érdekes újdonság, hogy az R300 képes a videó-adatfolyamot átengedni a 3D-s feldolgozóegységén, aminek segítségével jobb képminőség érhető el.

A kártya Unreal Tournament 2003-ban nyújtott teljesítménye jelentősen nagyobb, mint a GeForce4 Ti4600-asé. A legnagyobb felbontásban a Radeon 9700 több mint 50%-al gyorsabb az nVidia termékénél.



Forrás:anandtech.com


Forrás:anandtech.com


Forrás:anandtech.com


Az R300-as bemutatásával hosszú idő óta először tényleges piaci verseny alakulhat ki a grafikus vezérlők piacán.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.