Hirdetés

Ausztrál biometriás útlevél



|

Hirdetés

Ahogy közeledik a határidő, a kormányzat újabb 3 millió (ausztrál) dollárt (2 millió USA dollár) különített el a kísérleti arcfelismerő program számára a tavaly átutal 3 millió mellé.

Ausztrália legnagyobb léptékű biometriás programját a Külügy és Külkereskedelmi Minisztérium (DFAT) útlevél osztálya a Unisysszel közösen hajtja végre. A szeptember 11-i terrortámadást követően az USA a Patriot törvényben megerősítette határainak védelmét, és többek között megkövetelte a vízummentes státuszú országoktól a biometriás azonosítók kibocsátását. A Unisys Poitive ID részlegének igazgatója, Tony Roulston elmondta, hogy a cégnél évek óta folyik a kutató-fejlesztő munka, s a program telepítése a jövő év elején elkezdődhet, feltéve, ha addigra megérkezik az újabb esedékes költségvetési összeg. A DFAT már szeptember 11. előtt dolgozott egy hasonló programon, nevezetesen az útlevélfotók digitális letapogatásán.

A módosított program esetében a képbe beágyaznak egy intelligens lapkát, amely tartalmazza az adott személy és az úti okmány adatait. Roulston szerint már csak apróbb technikai részleteket kell tisztázni, de a DFAT nemzetközi szinten is úttörő szerepet tölt be, a hónap elején maga is hozzájárult az arcfelismerő technológia nemzetközi szabványának rögzítéséhez, melyet a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet terjesztett a nemzetközi szabványtestületek elé. Az ausztrál programot végül egyesíteni fogják a vám- és határőrség Smartgate programjával, amely a beutazókat veti digitális azonosítás alá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.