Hirdetés

Ausztrália: 100 Mbps-os internetet az emberek 90%-ának



|

43 milliárd ausztrál dollárt fektetnek a gigantikus vállalkozásba.

Hirdetés

 

Ausztráliában óriási vállalkozásba fognak a szélessávú internet kiterjesztése érdekében. Noha a leggyorsabb otthoni kapcsolat még mindig Sigbritt Löthbergé lesz, és a dél-koreaiak 3 éven belül kiépítendő 1 gigabites hálózatát sem közelíti meg, a beruházás mindenképp figyelemreméltó és nagyratörő.

 

Kevin Rudd, ausztrál miniszterelnök az ország történelmének egyik legnagyobb horderejű beruházásának nevezte az új vállalkozást, amibe összesen 43 milliárd ausztrál dollárt (6835 milliárd forint) fektetnek. A cél, hogy egy, az egész népességre kiterjedő szélessávú internethálózatot építsenek ki.

 

Mind az otthoni lakások, mind a cégek elérnék a 100 Mbps-os hálózatot, amit üvegszálas optikai kábellel építenek ki. A vezeték nélküli elérés már kevésbé gyors, "csak" 12 Mbps.

 

A befektetett erő 49%-át magáncégek adják (az ország vezető telekommunikációs vállalatai), így egy, az ausztrál kormánnyal közös vállalkozásról van szó. A teljes kiépítés várhatóan 7-8 évet vesz igénybe, azonban azt várják, hogy 5 év múltán teljesen működőképes lesz a hálózat. A kormány ekkor kívánja majd eladni a saját részét.

 

australia-broadband.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.