Hirdetés

Automatikus indítás megtisztítása



|

Hirdetés

Minél több programot használok, egyre jobban bővül ez a lista. De sajnos miután letöröltem pár szoftvert, mégis ott maradtak a felkínált lehetőségek között. Hogyan törölhetném a felesleges elemeket?Az automatikus indítás a Windows XP-ben többféle lehetőséggel egészült ki. Nagyon kényelmes szolgáltatás, hiszen egy filmes DVD behelyezésekor eldönthetjük, hogy melyik programmal szeretnénk lejátszani, vagy üres lemez esetén, hogy melyik CD-író szoftverrel akarunk rá adatot rögzíteni. Ráadásul intelligensen, a tartalom alapján kínálja fel a szükséges elemeket. Ezt a listát mi is módosíthatjuk, ha kéznél van a TweakUI! Megnyitás után keressük meg a My Computer ágban az AutoPlay csoportot, majd kattintsunk a Handlers pontra. Jobboldalt felbukkan az összes bejegyzés, médiától függetlenül. Válasszunk ki egy elemet, és az Edit gombbal módosíthatjuk a hatókört: üres lemez, vegyes tartalom, CD-zene, DVD, zenei állományok, videók és képek közül választhatunk. A Create gombbal újat is létrehozhatunk, de a speciális paraméterek megadása miatt ezt csak tapasztaltabb felhasználóknak ajánljuk!

Egyes programok eltávolítása után ebben a listában egy-egy kezet láthatunk minden nem létező szoftver ott maradt bejegyzésénél. Sajnos a TweakUI nem képes ezeket törölni, ezt nekünk kell megtennünk a rendszerleíró adatbázisban. Ennek megnyitása (ehhez a Start menü Futtatás ablakába írjuk be a regedit parancsot) után keressük meg a
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Explorer AutoPlayHandlers Handlers
ágat. A csoport kinyitása után furcsa nevű kulcsokat láthatunk, amelyek első kezdőbetűi utalnak a programra (például Nero, PDVD - PowerDVD, RP - RealPlayer), így nem nehéz megtalálni a felesleges kulcsokat. A törlendő kulcsok nevét írjuk fel egy papírra, mert egy későbbi lépésben szükségünk lesz ezekre! Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor elég rákattintunk a kulcsra a bal egérgombbal, és a jobb oldali ablakban elolvashatjuk a hozzá tartozó bejegyzéseket, értékeket. Csak azt a kulcsot töröljük, amelyikről biztosan tudjuk, hogy felesleges, különben hadműveletünk a rendszer összeomlásához vezethet! Ezután lépjünk a HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Explorer AutoPlayHandlers EventHandlers
ágba, és a kulcsok értékei között (jobb oldali ablak) keressük meg az előbb felírt neveket, majd töröljük őket. A rendszerleíró bezárása után helyezzünk egy lemezt a meghajtóba, és nézzük meg takarításunk eredményét!



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.