Hirdetés

Az agyunk kódját akarja Zuckerberg



|

Mark Zuckerberg többedmagával 40 millió dollárt fektetett a mesterséges intelligencia kutatásába.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia kutatására sokszor meglepően sokat költenek. Így történt ez most is, amikor Elonk Musk (a Tesla feje), Mark Zuckerberg és Ashton Kutcher összesen 40 millió dollárt fektettek a Vicarious nevű vállalatba. A cég az emberi agykérget akarja tanulmányozni, a végső céljuk pedig az, hogy annak a működését képesek legyenek számítógépes kóddá alakítani. 

Hirdetés

Az agykéreg az embereknél többek között a gondolkodásért, a látásért és a mozgásért felelős. A Vicarious azt szeretné elérni, hogy előbb vagy utóbb képesek legyenek építeni egy olyan számítógépet, amelyik ember módjára képes gondolkodni. 

A közeljövőben várhatóan még nagyobb hangsúlyt fektet a tech szektor a mesterséges intelligenciára: a Google például már most nagyon érdekelt a témában. A 40 millió dollárt szerző Vicarious egyelőre nem rendelkezik konkrét célkitűzésekkel, és azt sem tudták megtippelni, mikor készülhet el az emberként gondolkodó gépük.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.