Hirdetés

Az Ahead új DVD-szabványa



|

Hirdetés

Az ESS számos DVD lejátszóban megtalálható Vibratto dekódoló lapkáinak következő generációjába fogja beépíteni a Nero Digital szabvány hardveres támogatását. Az új chippel ellátott lejátszók az év végétől lesznek kaphatók.

A Nero Digital szabvány az MPEG-4 képtömörítő, és az MPEG-4 AAC hangtömörítő szabványból áll. Ez az eljárás sokkal kisebb fájlt eredményez, mint a ma használatos DVD-k MPEG-2 szabványa: egy egyrétegű DVD lemezre 10 órányi Nero Digital videó fér, szemben a két órányi MPEG-2 videóval. Eddig azonban az így készült felvételeket csak PC-n lehetett lejátszani, mivel az asztali lejátszók nem támogatták a Nero szabványát. A Nero a többi MPEG-4 megoldással szemben az olyan, ma már standardnak számító funkciókat is támogatja, mint a többnyelvű szinkron, a feliratozás és a jelenetek közötti ugrás lehetősége.

A Nero 6 Ultra Edition októberre várható frissítése lehetővé teszi majd a filmek Nero Digital szabványra való átkonvertálását. A Nero Digital jelenleg a H.263 enkódert használja, ám a Nero Digital következő verziója már képes lesz a még jobb minőségű, H.264 MPEG-4 enkóder használatára is. Azok a chipek, amelyek képesek dekódolni a Nero Digital szabványú filmeket, egy sor más MPEG-4-alapú eljárással készült filmet is dekódolni tudnak, mert - más szabványokkal ellentétben - az MPEG-4 rendelkezik egy alapvető „konténerrel”, vagyis egy utasításkészlet-maggal, amely egyértelműen meghatározza azt. Ez lehetőve teszi a szabvány továbbfejlesztését a lefelé való kompatibilitás megtartása mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.