Hirdetés

Az AMD megelőzte az Intelt



|

Hirdetés

Az új kaliforniai piaci elemző cég csak néhány negyedév óta figyeli a piacot, de legújabb eredményei rekordot jelentenek az AMD számára. Tavaly november óta, amikor a cég elkezdte a megfigyelést, először adtak el több AMD asztali gépet, mint Intel-alapút. És nemcsak az Athlon XP és az újabb Athlon 64 alapú olcsóbb PC-k eladása javult - az AMD ugyanis a belépő szintű szegmensben mindig is sikeres volt - hanem drágább asztali gépek kategóriájában. A piacot természetesen egészében az Intel uralja, különösen a notesz PC szegmenst. Az április 24-i héten a PC-k 61 százaléka és a noteszek 81 százaléka Intel processzorral készült. Az asztali PC-k azonban még mindig a PC piac 60 százalékát adják, és a PC gyártók, mint a HP, egyre több AMD PC-t kínál, például három új Pavilion modellt.

Várhatóan azonban az Intel hamarosan erősít a mostani negyedévre várható Grantsdale lapkakészlettel, amely a PCI Express összekapcsoló technológia, a gyorsabb DDR 2 memória és az integrált vezetéknélküli elérési pont révén erősíti a rendszerteljesítményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.