Hirdetés

Az Anonymous ledöntené a kínai nagy tűzfalat



|

A korrupció ellen és az emberi jogokért küzd a hackercsoport, az egyik tag állítása szerint.

Hirdetés

Az Anonymous az elmúlt napokban több mint 500 olyan weboldalt támadott meg, amely a kínai kormánnyal kapcsolatos. A hackercsoport most további, nagyobb támadásokat tervez - a korrupciót szeretnék leleplezni és az emberi jogokért küzdenek, állítja a csoport egyik tagja.

 

A jövőbeli tervekről a Kína hivatalos Twitter-oldalát is feltörő "f0ws3r" nevű hacker nyilatkozott. Az előbb említett oldalra egyébiránt a támadások mellett számos személyes információ és jelszó is felkerült a feltört oldalakról.

"Először is figyelmeztetni akarjuk a kínai kormányt, hogy nem félünk, felfedjük a valóságot, és küzdeni fogunk az igazságért.

Igen, további támadásokat tervezünk, egyszerre néhányat." - mondta f0ws3r, majd hozzátette, hogy a csoport célja, hogy ledöntse a kínai nagy tűzfalat.

 

Kína a Twitter mellett a Facebookot és a YouTube-ot is blokkolja, sok más oldal mellett - ezzel a szociális egyensúlyt kívánják fenntartani. Az Anonymous csoport fentebb említett tagja azt is elmondta, hogy a hackerek kínai különítménye 10-12 főből áll, akik Kínán kívülről dolgoznak, és több száz segítőjük van az országon belül. Bár f0ws3r további konkrétumokkal nem szolgált, annyit még elmondott, hogy a jövőben nagyobb akciókra készülnek.

 

Képforrás: Reuters

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.