Hirdetés

Az Apple nem pihen



|

Hirdetés

A kétmagos PowerPC G5-re épülő új Power Mac rendszerek minden idők legerősebb Apple gépei. Az alapváltozat egy darab 2 GHz-es kétmagos processzort, 512 megabájt memóriát, 160 gigabájtos merevlemezt, DVD-újraírót és GeForce 6600LE chipes grafikus kártyát tartalmaz, 1999 dollárért vásárolható meg. A csúcsmodell két darab 2,5 GHz-es processzorral érkezik, az ára 3299 dollár, ez különféle opciókkal még tovább izmosítható.

A PowerBook noteszgépekbe egyelőre nem került be a kétmagos processzor, ehelyett a vásárlókat nagyobb felbontású 15 és 17 hüvelykes megjelenítőkkel, valamint újabb, hosszabb üzemidőt biztosító akkumulátorokkal kárpótolja a cég. A 15 hüvelykes PowerBookok mostantól 1440x960 pixel felbontásúak lesznek, a 17 hüvelykes változatok pedig 1680x1050 pixel megjelenítésére képesek. A felbontás mellett a fényerő is növekedett.

Az Apple bemutatta saját fotószerkesztő szoftverét, az Aperture-t, amely sokban hasonlít a Photoshopra, azonban a vállalat szerint nem teremt közvetlen konkurenciát az Adobe népszerű termékének, inkább kiegészíti annak képességeit. Elemzők szerint azonban az Aperture jó eséllyel elcsábíthatja a Photoshop felhasználóinak egy részét, főleg a profi fotósokat, akik RAW formátumú képeik feldolgozását végzik a számítógépen.

Az Apple képszerkesztő szoftvere novembertől lesz kapható 499 dolláros áron, a futtatásához a vállalat legalább 1,8 GHz-es PowerPC processzorral és 1 gigabájt memóriával felszerelt számítógép javasolt, de a cég szerint a kétmagos processzorokkal felszerelt rendszereken és 2 gigabájt memórián érzi magát igazán elemében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.