Hirdetés

Az ARM vezére hisz a Windows 8 sikerében



|

Kemény véleményt fogalmazott meg az ARM vezetője.

Hirdetés

Mindenki egyre jobban készül a Windows 8 debütálására, mely komolyan felkavarhatja a tablet piac jelenlegi állóvizét, melyen békésen csónakázik az Apple, az iPad hátán.

Warren East, az ARM vezetője azt nyilatkozta, hogy szerinte a Windows 8 komoly csorbát üthet az amúgy sem túl fényes androidos táblagépes piaci részesedésen. Ezt főleg azzal magyarázza, hogy a felhasználók jól ismerik a Microsoft nevét, ha operációs rendszerekről van szó, így bátrabban fognak közeledni a gyártó nevével fémjelzett termékek felé, mint a Google által teregetett megoldásokhoz. Állítása szerint már csak a redmondi vállalaton múlik, hogy ezt az előnyét mennyire fogja kihasználni.

Nem akarunk véletlenül sem kötekedni, de ez ugyan úgy igaz volt a mobil piacra is, és egyelőre mégsem taszított le senkit a trónról a Windows Phone 7, kivéve persze a haldokló RIM-et. Persze a tabletek piaca más kérdés, mivel itt a Google sem tudott akkorát alkotni, mint az Apple, így akár ténylegesen nagy esélyekkel is indulhat a Microsoft. Az igazság kiderül valamikor a második félévben, amikor az új operációs rendszer elrajtol.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.