Hirdetés

Az ATI új grafikus processzora, az X800



|

Hirdetés


A Radeon X800 lapka két grafikus kártyában elérhető, a csúcskategóriás Radeon X800 XT Platinum és a Radeon X800 Pro modellben. Előbbi csak később kerül piacra, de még ebben a hónapban (499 dollárért), a Pro már kapható (399 dollárért). A kanadai ATI tovább javította a tömörítő technológiát, így valósághívebb grafika hozható létre a teljesítmény feláldozása nélkül. Az új grafikus kártyák a GDDR3 memóriát támogatják, és processzoraik órasebessége is gyorsabb, a Platinumé 520 MHz, a Próé 475 MHz.




A legtöbb PC felhasználónak nincs szüksége ilyen grafikus teljesítményre, a játékos közösség azonban igen befolyásos társaság a PC felhasználók körében, így idővel az olcsóbbá váló nagyteljesítményű grafikus kártyák megjelennek a csúcs- és középkategóriás PC-kben is.

A rivális Nvidia már a múlt hónapban bejelentette új GeForce 6800-as lapkáit, de sem ezek, sem a rájuk épülő grafikus kártyák nincsenek még forgalomban. Az elemzők eddigi összehasonlításai szerint a két rivális termék hasonló eredményeket produkált a különböző tesztek során.



Ne feledjük azonban, hogy a PC grafika piac legnagyobb részesedése az Intelé az Intel Extreme Graphics lapkák révén - 33 százalék -, míg az Nvidia és az ATI részesedése 27.2, illetve 24 százalékos.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.