Hirdetés

Az Elsa kivonul az amerikai videókártya piacról



|

Hirdetés

Egy San Jose-i (Kalifornia) kiskereskedõ szerint az Elsa értesítette, hogy a társaság november elején kivonult az amerikai videókártya piacról. A jelenleg még nem hivatalos hírt egyelõre nem erõsítette meg az Elsa, bár nem is tagadta.

Az Elsa-nál többet mond a helyzetrõl a társaság forgalomban lévõ videókártya készlete az Egyesült Államokban, amely immár gyakorlatilag nulla. Egyedül az Elsa GeForce 2- és Quadro 2- alapú modelljeivel lehet még találkozni helyenként. Az Elsa októberben jelentette be a GeForce 3 Titatnium család tagjait, a Gladiac 921DVI, 721TV-Out, és 516TV-Out modelleket. A három kártya a közelmúltban azonban eltûnt az Elsa amerikai weboldaláról.

Az amerikai kiskereskedõk jelenleg utolsó darabjaikat értékesítik az Elsa kártyákból. "Az Elsa nem szállít több videókártyát az Egyesült Államokba, ezért az Elsa Gladiac 921, 920, 721, 516, 511, stb. nem kapható többé, a 920 és 511 modellekbõl még kapható néhány darab" - írta egy kereskedõ. A hírek szerint az Elsa Gloria és Synergy munkaállomásokba szánt vonala továbbra is kapható marad az USA-ban. Ezek a modellek továbbra is megtalálhatók a társaság amerikai weboldalán. Az európai weboldalon továbbra is megtalálható az Elsa összes jelenlegi terméke.

A grafikus kártyák piacán rendkívül kiélezett konkurenciaharc folyik 1998-1999 óta, amelybe már több nagy név belebukott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.