Hirdetés

Az ember, aki közel 15 ezer domainnevet regisztrált 24 óra alatt



|

A furcsának tűnő vásárlásnak természetesen komoly üzleti céljai vannak, és egy sikeres ember áll a hátterében.

Hirdetés

A kép, mely a Facebook-ról származik, Michael Mann úrról készült, aki 14.962 domaint vett meg, hogy aztán ezeket teljesen hétköznapi embereknek eladja, természetesen busás haszonnal. Múlt hét kedden 1822 darab .com végződésű domaint vásárolt, majd szerdán az összes többit, de ha esetleg valaki úgy gondolja, hogy ez bukó lesz a 45 éves férfi számára, akkor téved. Mann ugyanis még valamikor a kilencvenes évek elején vette meg a menus.com nevet, amire 1998-ban kapott - legnagyobb meglepetésére - egy 25.000 dolláros ajánlatot, a rákövetkező napon pedig 50.000 dollárt kínáltak érte. "Ez igencsak tetszett nekem, hiszen mindössze 70 dollárt fizettem ezért a domain névért, és nem volt kétséges, hogy a domain bizniszben folytatom."

Mann gyorsan a legagresszívebb domain spekulátorrá vált, bár akkoriban nem volt különösebben nehéz lecsapni a kelendő nevekre. Azonban ahogy telt az idő, egyre nehezebb lett a dolog, hiszen a legkeményebb "harcosok" mindenféle szkripteket írtak, melyek figyelték a netet, így néhány nanoszekundum alatt cselekedni tudtak. A leghíresebb ilyen esetben  egy bizonyos Yun Ye 164 millió dollárt szakított 2005-ben. De visszatérve Michael Mann-ra, létrehozta a BuyDomain nevű céget, melyet 80 millió dollárért adott el 2005-ben (úgy látszik, akkoriban nagy volt a forgalom a piacon). "Van egy automatikus szűrőm, de a leghatékonyabb akkor is én magam vagyok. Nem hiszem, hogy bárki is tudna olyan gyorsan olvasni és értelmezni egy domain nevekkel teli listát, mint én. Persze ez nehéz meló, de mit tegyek, valamiből meg kell élni."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.