Hirdetés

Az IBM 15 ezer új dolgozó felvételét tervezi



|

Hirdetés

Az adatok szerint az IBM 9.4 százalékos bevétel növekedésről és 25.9 milliárd dolláros forgalomról tudott beszámolni számot negyedik negyedéve után, valamint azt is közölték, hogy 2004 egy új informatikai növekedési ciklus kezdetét jelenti. A cég angliai képviselője nem tudta megmondani, milyen területeken lesz bővítés. A cég webhelye szerint jelenleg 315.889 embert foglalkoztatnak szerte a világon, tehát a növeléssel közel 331 ezerre nő a létszám. Jamie Snowdon, az IDC angliai részlegének kutatási igazgatója szerint a bejelentés azt jelenti, hogy az IBM nemcsak elégedett a negyedik negyedévi teljesítményével, hanem e trend folytatódását várja az első negyedévben is. Úgy véli, hogy a tervezett bővítésekre a szoftver és szolgáltatási divíziókban kerül sor, különösen kliensekkel kapcsolatos posztokon.




„Mivel az IBM tanácsadói üzletágát fejleszti, valószínűleg néhány csúcskategóriás tanácsadói státuszt hoznak létre az USA-ban”, mondta. A múlt csütörtökön közzétett mérleg a szolgáltatások és a személyi rendszerek csoportjában mutatott erőteljes növekedést. Snowdon nem lát ellentmondást, hogy a közelmúltban éppen ezeken a területeken számolt fel a kék óriás 400 munkahelyet - az alacsony beosztás státuszokat ugyanis valószínűleg offshore munkával pótolják.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.