Hirdetés

Az IBM biztonsági előrejelzései



|

Hirdetés

Az IBM a jelentését a saját biztonsági központja által észlelt biztonsági incidensek elemzése alapján állította össze.

A jelentés a tavalyi év legaggasztóbb problémái közé sorolja a Windows operációs rendszerek esetében felfedezett különböző sérülékenységeket. A cég külön is kitért a Windows PnP (Plug and Play) kezelésében található sebezhetőségre, amelyet a gyorsan terjedő Zotob féreg is kihasznált a számítógépek megfertőzése során. Az IBM szerint a Windows esetében napvilágra kerülő biztonsági rések idén is komoly problémákat okozhatnak.

A jelentéséből kiderül, hogy a szervezetek és a vállalatok elleni támadások száma valószínűleg tovább fog emelkedni. Idén is komoly problémát okozhatnak a szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadások, valamint a bizalmas adatok jogosulatlan megszerzésére irányuló próbálkozások. Az IBM szakemberei szerint a fertőzött számítógépekből álló botnet hálózatok mérete továbbra is nőni fog.

A cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a vállalati felhasználóknak hatékonyabban kellene fellépniük az informatikai biztonság cégeken belüli megfelelő kezelése érdekében, ugyanis a bizalmas adatok kiszivárgása ezzel nagyobb eséllyel lenne megelőzhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.