Hirdetés

Az IBM és az Infineon mágneses memóriachipet tervez



|

Hirdetés

A most bejelentett megállapodás értelmében a két cég a MRAM (Magnetic Random Access Memory) technológia fejlesztésében működik együtt, amely inkább a mágnesességet használja, mint az elektronikát az adatjelek tárolására. A MRAM valószínűleg alapvetően meg fogja javítani az elektronikus szerkezetek teljesítményét a számítógépektől a mobiltelefonokon át a játékeszközökig. Méghozzá azáltal, hogy a jelenleg használatos chipeknél több információt képes tárolni, amit gyorsabban ér el, miközben kevésbé veszi igénybe az áramellátásért felelős telepeket.
Mivel pedig a tárolt információt a kikapcsolás után sem felejti el, ez például a PC-k esetében a következő bekapcsolásnál azonnali üzemkészséget jelent, s nem kell várni a szoftverek betöltődésére. A MRAM várhatóan 2004-ben kerül kereskedelmi forgalomba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.