Hirdetés

Az IDC "technológiai feltámadást" jósol 2004-re



|

Hirdetés

Az „IDC Predictions, 2004” című csütörtökön nyilvánosságra került jelentés szerint 2004 folyamán a beruházások növekedése 6-8 százalék lesz, amely meghozza a „technológiai feltámadást” egy olyan évben, ahol tovább folytatódik az IT szolgáltatások off-shore kihelyezésének, a vezetéknélküli technológia terjedésének és az új média technológiák pezsgő fogyasztói vásárlásának trendje. A rózsás előrejelzéseket az utóbbi hetekben az amerikai gazdaságból érkező bíztató hírek táplálták, de a várt költekezési hullámot bármikor visszafoghatja a fogyasztók eladósodása, vagy a váratlanul érkező rossz hírek a gazdaságból. De a bíztató környezet ellenére sem javul a munkaerő piaci helyzet, mert folytatódik a munkahelyek külföldre menekítése - az IDC előrejelzése szerint az amerikai cégeknek nyújtott off-shore IT szolgáltatások értéke az idei évhez képest jövőre megduplázódik (16 milliárd dollárra), és 2007-re - 2004-hez képest - megháromszorozódik (46 milliárd dollárra).

Jövőre folytatódik a trend a „tömegcikkesített” informatika stratégiák irányában, amely a szabványos technológián és a késztermékeken nyugszik. Jó példa a trendre a Sun Fire B100x kiszolgáló a Suntól, amely az AMD Athlon XP1800-as lapkájára épül. Az új trend megnehezíti azoknak a cégeknek a versenyhelyzetét, amelyek egyes hardvereket és szoftvereket kínálnak. A tömegcikkesedés felé mutató számítási modell a stratégiának az új üzleti környezethez való alakítását követeli a cégektől, és az elszakadást a régebbi platformoktól. Ez a paradigmaváltás hasonló a ’80-as évek végihez, amikor elkezdődött az áttérés a nagygépekről a PC-kre.

Jövőre folytatódik a vezetéknélküli technológia virágzása, s az idei 50 ezerről 85 ezerre nő a világban a WiFi elérési pontok száma. Tovább terjed a felhasználás szerinti számítási szolgáltatási modell, ami hamarosan átalakítja az IT termékek és szolgáltatások fogyasztásának módját - bár a trendet az alkalmazások hiánya egyelőre akadályozza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.