Hirdetés

Az Infineon első flashmemória lapkái



|

Hirdetés

A közös vállalat, az Infineon Technologies Flash elkezdte egy 512 megabites flash lapka gyártását Drezdában, jelentette be szerdán az Infineon. A NAND-kompatibilis flash lapka a Saifun NROM (Non-Nitrided Read Only Memory) memóriarendszerére épül, amely a cég új TwinFlash technológiájának alapjául szolgál. A TwinFlash lehetővé teszi két helyileg elkülönült bit tárolását egyetlen tranzisztoron. A cellánként két bites tárolás akár 40 százalékos lapkaméret-csökkentést is lehetővé tesz, ami egyben alacsonyabb termelési költségeket is eredményez. A közös vállalat már több ügyfelével is szerződött, ám a szóvivőnő elhárította az e cégek megnevezésére és a termelés volumenére irányuló kérdéseket, csupán annyit közölt, hogy „a termelést a kereslettel arányosan növeljük, amely várakozásaink szerint jelentős lesz”.

A Dataquest előrejelzése szerint a piac forgalma a tavalyi 3.4 milliárd dollárról idén 4.4 milliárd dollárra nő, miközben a tavalyi 11.15 dolláros ár 2004-ben 8.50-re csökken.
A cég a következő lépésben a lapka méretét a jelenlegi 170 nanométerről 110 nanométerre kívánja csökkenteni, miközben 2005-re a tárkapacitást a jelenlegiről 2 gigabitre kívánja növelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.