Hirdetés

Az Intel a digitális tévélapka piacra készül



|

Hirdetés

„hátsó vetítős” (rear-projection) digitális televíziók (RPTV) árának csökkenésétől gyorsabban lendületbe ön a nagyfelbontású digitális tévé (HDTV) piac, mint korábban gondolták.

A szerdai New York Times arról adott hírt, hogy Paul Otellini, az Intel operatív vezérigazgató-helyettese a január elején Las Vegasban megrendezendő fogyasztói elektronikai kiállításon számol be arról, hogy az Intel lapkákat fejleszt ki a digitális televíziókhoz az ún. LCOS (liquid crystal on silicon) technológiával. A lapkák segítségével a tévétervezők a jelenlegi LCD és plazma tévéknél lényegesen olcsóbb készülékeket tudnak tervezni azonos méretű képernyővel. Az LCOS technológia az RPTV-k jelenlegi szabványával, a Texas Instruments DLP (digital light projector) technológiájával szállnak ringbe, amely jelenleg uralja a piacot.

A DLP chipek apró tükröket használva vetítik a képet a képernyőre. A tükröket külön processzor és memórialapka vezérli. A tükrök elkészítése költséges, az pedig igen költséges, ha egy lapkához a korábbinál több tükröt akarnak rendelni, magyarázza Richard Doherty, az Envisioneering Group kutatási igazgatója, hozzátéve, hogy a nagyképernyős RPTV-k DLP technológiával olcsóbbak, mint az azonos méretű LCD vagy plazma tévék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.