Hirdetés

Az Intel és az IBM is adakozott a Linux perhez



|

Hirdetés

A Linux Legal Defense Fund, amely eddig 3 millió dollár adományt kapott az IBM-től, az Inteltől, a MontaVistától és más cégektől, ezzel egyszersmind üzenni is kíván: az OSDL szembeszáll az SCO fenyegetéseivel. Az SCO eddig kb. 6000 Linux felhasználót perelt be a „digitális millennium” szerzői jogi törvényre hivatkozva, a cég ugyanis úgy véli, hogy a tulajdonát képező Unix System V kódból bináris interfészeket másoltak át a Linuxba az engedélye nélkül. Emiatt a cég tavaly március óta több mint 1 milliárd dollárra perli az IBM-et, amely állítólag tönkretette az SCO Unix üzletágát azzal, hogy illegálisan szoftvert vitt át a Linuxba. Torvalds és az OSDL alkalmazottak pedig tanúként vannak beidézve.

Az OSDL konzorcium 10 millió dolláros alapot szeretne létrehozni, tehát további adományokat vár cégektől, szervezetektől és egyénektől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.