Hirdetés

Az Intel több régebbi mobilprocesszorát "nyugdíjazza"



|

Hirdetés


A cég pénteken tette közzé a változásokról szóló tájékoztatót, mely szerint a Mobile Intel Pentium 4 és a Mobile Intel Pentium 4-M családba tartozó processzorok gyártását 2004 hátralévő részében fokozatosan megszüntetik, és november után csak az a három Mobile Intel Pentium 4 processzor lesz hozzáférhető, melyek már az új 90 nanométeres technológiával készülnek. A jövőben ezen kívül az összes Intel mobilprocesszor a Pentium M architektúrára épül.

A Mobile Intel Pentium 4 és a Mobile Intel Pentium 4-M családot az asztali gépet helyettesítő noteszgépekhez fejlesztették ki, amelyek tavaly nagyon népszerűek voltak a fogyasztói piacon. Ezek ugyanarra az architektúrára épülnek, mint a Pentium 4 család, csupán az energiafogyasztást szabályozó elemekkel egészítették őket ki.




Azzal, hogy a mobil szegmensben az Intelnek három hasonló elnevezésű termékcsaládja van, a képe kezdett zavarossá válni a potenciális noteszgép vásárlók számára. Tovább fokozta a zavart, hogy az Intel a Mobile Intel Pentium 4 lapka Celeron verzióját is forgalmazza.

A döntés szerint nyugalomba vonul a Mobile Intel Pentium 4 családból a 3.2, a 3.06 és 2.8 GHz-es processzora, a Mobile Intel Pentium 4-M család mind a négy tagja 2.6 és 2.2 GHz között, valamint megszűnik a Mobile Intel Celeron család 2.5, 2.4 és 2.2 GHz-es processzorainak gyártása is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.