Hirdetés

Az Intel új Gallatin processzorai



|

Hirdetés

3 GHz-es órasebességével és 4 megabájtos L3 gyorstárolójával ez eddig a leggyorsabb Gallatin verzió, melynek gyorstároló kapacitása a kétszerese 2.8 GHz-es elődjének, miközben teljesítménye kb. 24 százalékkal nagyobb a korábbi Xeon MP lapkákénál. Az Intel két másik Gallatin processzort is bejelentett kedden, lesz egy 2.7 és egy 2.2 GHz-es verzió a korábbi 2 megabájtos gyorstároló kapacitással, melyekkel a cég „új életet akar lehelni” a Xeon platformba, mondta Richard Dracott, az Intel vállalati szegmensének marketing igazgatója. Mivel a sokprocesszoros kiszolgálók nagyobb terhelést jelentenek a memória alrendszerre, ezt a terhelést jelentősen csökkenti a kétszeresére növelt gyorstári kapacitás, magyarázza Gordon Haff, az Illuminata elemzője.

Több gyártó is kínál vagy készül kínálni rendszereket az új Xeon MP lapkákkal. A Unisys áprilisban hozza forgalomba ES7000 rendszerét, a HP pedig 4 és 8-processzoros ProLiant DL560, DL580, DL740 és DL760 kiszolgálóiba építi be az új processzort. Az IBM az xSeries 255, 465 és 445 rendszere készül az új lapkával, valamint a 2-processzoros HS40 vékonyszerver. A Dell pedig keddtől forgalmazza PowerEdge 6650 és 6600 - 1 és 4-processzoros - szervereit az új Xeon MP-vel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.