Hirdetés

Az Intel új kis fogyasztású Pentium M lapkái



|

Hirdetés

A három Low Voltage és Ultra Low Voltage Pentium M lapka és az egy Ultra Low Voltage Celeron M lapka kisebb mennyiségű áramot használ, mint normál Pentium M társaik. A Low Voltage lapkák legfeljebb 10 watt, míg az Ultra Low Voltage lapkák legfeljebb 5 watt energiát fogyasztanak. Az energiafogyasztás egyben meghatározza a processzor hőleadását is. A normál és a Low Voltage Pentium M lapkákhoz valamilyen hűtőmechanizmusra szükség van, hogy elvezesse a hőt a processzor felszínéről, de az Ultra Low Voltage lapkákat jelentéktelen fogyasztásuk okán hűtőventilátor nélkül lehet felhasználni az úgynevezett „ultrakönnyű” notesz PC-kben.

A három új Pentium M lapka a Dothan magra épül, e lapkák Level 2 gyorstárolójának kapacitása kétszer akkora, mint az előd Banias lapkáké - vagyis 2 megabájt - és sínsebességük is gyorsabb, 400 MHz. Az új lapkák az Intel új számozási rendszerében a Low Voltage 738 modell sebessége 1.4 GHz, az Ultra Low Voltage 733-é 1.1 GHz és az Ultra Low Voltage 723-é 1 GHz. A Celeron M Ultra Low Voltage 353 processzor sebessége 900 MHz. Mint minden Celeron lapka, ez is csökkentett gyorstár kapacitással készült, egyébként architektúrája azonos erősebb társaiéval. E lapka Level 2 kapacitása 512 kilobájt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.