Hirdetés

Az internet ideje lejárt!



|

Újjáépítené az elavultnak titulált internetet feltalálója, a DARPA.

Hirdetés

 

A DARPA, amely az Egyesült Államok védelmi minisztériumának egyik szervezete, készítette el az Arpanetet, amely a mai internet elődje volt. Az amerikai technikai haladást a hidegháború óta kivívni hivatott szervezet  kapcsolat össze az USA védelmi rendszereit, mely az internet ősatyja volt. Ma már viszont elérkezettnek látják az időt, hogy továbbfejlesszék a világhálót: az internet elavult.

 

A társaság gyakorlatilag újjáépítené az internetet. A cél, hogy az új világháló sokkalta gyorsabb legyen, növekedjen a megbízhatósága, a hatékonysága valamint, hogy a konfigurációk egyszerűsödjenek, a költségek pedig jelentősen csökkenjenek. A DARPA az IP-alapú címkiosztást is elavultnak tartja, és ezen a téren is reformokat tervez.

 

A szervezet elmondása szerint amikor az internet megszületett, majd amikor a hétköznapok részévé kezdett válni; alapvető korlátozó tényező volt a kevés memória, és az alacsony feldolgozóképesség. Ma már azonban nincsenek ilyen nehézségek, így a DARPA szerint itt az ideje, hogy az internet újjászülessen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.