Hirdetés

Az ismeretlen kémprogramok



|

Hirdetés

A Blue Coat biztonsági cég által kezdeményezett felmérés célja az volt, hogy feltérképezze a felhasználók kémprogramokkal (spyware-ekkel) kapcsolatos ismereteit és szokásait. A felmérés eredménye sok szakértőt meglepett, akik aggodalmukat is kifejezték.

A megkérdezettek egy jelentős része úgy gondolja, hogy a spyware valami olyan dolog, amit a mozikban látott. A 11 százalékuk pedig egyértelműen azt állította, hogy a spyware egy olyan kis készülék, amely a Csillagok háborújából származik. A felmérés szerint a felhasználók több mint fele nincs tisztában a kémprogramok veszélyeivel.


A felmérésben részt vevők 33 százaléka komolyan tart a vírusoktól, de csak 8 százalékuk fejezte ki aggodalmát a kémprogramokkal kapcsolatban. Ennek ellenére azért a megkérdezettek 30 százaléka alkalmaz valamiféle antispyware szoftvert, bár leginkább csak akkor, ha nem munkajellegű feladatokra használja a számítógépét.

Nigel Hawthorn, a Blue Coat egyik alelnöke szerint tisztán látszik, hogy a kémprogramok a vállalatok számára is nagyon komoly problémát okoznak. A spyware-ek által jelentett veszélyekkel minden cégnek szembe kell néznie, és komolyan kell vennie a kémprogramok elleni védekezést. Emellett a felhasználók oktatására is nagy hangsúlyt kell fektetni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.