Hirdetés

Az MCI együttműködést ígér



|

Hirdetés

Ezzel együtt az MCI, melyet hivatalosan még csődje előtti nevén, WorldComként tartanak nyilván, fenntartja véleményét, hogy az elérési díjak körüli viták megszokottak a távközlési piacon. A távközlési elemzők eltérően reagáltak a hírre, mert egyesek úgy látják, hogy az új vádak a cég végleges bukásához vezethetnek, míg mások osztják az MCI véleményét, miszerint a dologban semmi új nincs. A vasárnapi New York Times adott hírt arról, hogy az ügyészség vizsgálni kezdte az MCI három riválisának (AT&T, Verizon, SBC) vádjait, miszerint az MCI több mint egy évtizede a távhívásokat a kis regionális szolgáltatók felé irányítja, hogy a távhívások helyi hívásoknak tűnjenek, s így ne kelljen távolsági tarifákat fizetnie a helyi telefontársaságoknak.

Kedden azt az AP azzal egészítette ki, hogy az AT&T egyenesen azzal vádolta meg az MCI-t, hogy még az amerikai kormányzat nemzetbiztonsági szempontból érzékeny hívásait is Kanadán keresztül irányította, hogy ne kelljen helyi díjakat fizetnie. A vádak időzítése egyes megfigyelők szerint nem véletlen, hiszen az igazságügyi minisztérium is most indított hosszú vizsgálatot, s több per is folyamatban van a cég ellen, amely a következő hetekben akar hivatalosan is kijönni a csődből. Ha az új vádak beigazolódnak, ez igencsak nehéz lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.