Hirdetés

Az NSA a nemzetközi pénzforgalmat is figyeli



|

Sajtóértesülések szerint az NSA külön divíziót hozott létre a nemzetközi a banki és hitelkártya-tranzakciók nyomon követésére.

Hirdetés

A Der Spiegel internetes kiadása szerint az USA belbiztonsági szolgálata, a National Security Agency, NSA) saját pénzügyi adatbázist hozott létre. Az ügynökség Follow the Money (FTM) nevű csoportja folyamatosan és széles körben figyeli a nemzetközi pénzmozgásokat: köztük a kifizetéseket, a banki ügyleteket és a hitelkártya-tranzakciókat is.

A német lap Edward Snowdentől származó dokumentumokra hivatkozva azt írta, hogy a begyűjtött adatok 84 százaléka hitelkártya-tranzakciókból származik; az NSA állítólag „megkülönböztetett figyelmet szentel” a VISA ügyfeleinek.

Hirdetés

A NSA elemzői egy nemzetközi konferencián részletesen is beszámoltak arról, hogyan fésülték át a VISA komplett tranzakciós rendszerét a kihasználható sérülékenységek után kutatva. A céljuk az volt, hogy hozzáférjenek a cég európai, közel-keleti és afrikai ügyfeleinek ügyleteihez.

Az ügynökség szakemberei a biztonságos átutalások kezelésére létrehozott, brüsszeli székhelyű Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) rendszereit is célba vették. Mint kitudódott a szövetséges hírszerző ügynökségek – köztük a brit GCHQ – nem sokat tudtak ezekről a műveletekről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.