Hirdetés

Az NSA az Al Jazeera belső kommunikációját is lehallgatta



|

A katari székhelyű tévécsatorna tíz éven keresztül közvetítette az al-Kaida videóüzeneteit.

Hirdetés

Újabb dokumentum került elő Edward Snowden irattartójából: mint kiderült az NSA az Al Jazeera hírtelevízió „belső kommunikációs rendszeréhez” is hozzáfért.

A Der Spiegel szerint egyelőre nem tudni, pontosan mennyi adatot emelt le az ügynökség a katari székhelyű hírtelevízió szervereiről, de a kiszivárgott információk szerint „érdekes célpontok” üzenetváltásaihoz is hozzáfértek. Köztük valószínűleg olyan személyekéhez is, akik információkkal látták el az Al Jazeerát – a csatorna több mint egy évtizeden keresztül közvetítette az al-Kaida terrorszervezet videóüzeneteit.

Hirdetés

A német lap birtokába került egy 2006. március 23-i keltezésű dokumentum, amelynek szerzői „jelentős sikerként” könyvelték el az akciót – arról azonban nem ejtettek szót, hogy sikerült-e számottevő információkhoz hozzájutniuk a csatorna informátoraitól. Nem tudni azt sem, hogy az NSA az Al Jazeera munkavállalói, újságírói vagy menedzserei után kémkedett-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.