Hirdetés

Az Nvidia nem csalt



|

Hirdetés

Május 23-án a Futuremark egy hétoldalas jelentést tett közzé, amelyben nyolc példát is hozott arra, ahol az Nvidia szerintük tisztességtelenül módosította meghajtóit, miután különböző típusú árnyékolókat észlelt a 3DMark03 tesztekben. Egyes árnyékolókat - e kódok írják elő, miként kell az adott objektum felületének megjelennie - az Nvidia kicserélt, így meghajtói gyorsabban jelenítették meg a képet, bár a képminőség rovására. A Futuremark akkori közleményében megfogalmazta, hogy „az itt leírt csalás nem azonos az optimalizálással. A meghajtó kódjának optimalizálása bevett technika, amelyet gyakran használnak a játék teljesítményének javítása érdekében, de ilyenkor a megjelenített kép pontosan azonos azzal, amit a játékfejlesztő megjeleníteni kívánt”. A finn cég webhelyén hétfőn már úgy fogalmaznak, hogy „ma már értik az Nvidia optimalizációs stratégiáját. Ennek fényében azt kell mondanunk, hogy az Nvidia meghajtó terve egy alkalmazás-specifikus optimalizáció, és nem csalás”. Ezt azonban a Futuremark tesztelési szabályai ezután sem teszik lehetővé, teszik hozzá azonnal.

Az új nyilatkozattal csupán elejét akarják venni az „elhúzódó szappanoperának”, amelyből az iparnak semmi haszna nincs. Az Nvidia azonban továbbra is kiáll meghajtói mellett, amelyek változatlan formában letölthetők a cég webhelyéről. A Futuremark időközben módosította a 3DMark03 kódját, amely nincs hatással a tesztek által megkívánt munkaterhelésre. Az új verzió 24 százalékkal csökkentette az Nvidia GeForceFX 5900 Ultra grafikus processzorának teljesítményét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.